Wednesday, November 2, 2016

Hampas teh untuk skrub kulit


Walaupun kita sedang lalui zaman ekonomi genting, kulit perlu skrub at least 1 kali seminggu. Kulit jenis berminyak sangat digalakkan. Fungsi adalah untuk bersihkan pori kulit yang terbuka dan buang sel kulit mati yang jika dibiarkan boleh sebabkan jerawat.

Nak pakai skrub apa?

Semua jenis skrub tak kira apa jenama. Nak jimat kos pakai yang natural pun boleh. Cuma ikut kesesuaian kulit masing-masing. Jenis kulit nipis eloklah pakai skrub yang berbiji halus je atau oat lembik. Kalau kulit tebal boleh pakai biji kasar atau hampas teh.

Urut perlahan. Jangan ditonyoh sampai kulit jadi merah. Lebih bagus skrub pada waktu malam. Then, boleh apply krim malam untuk nourish semula kulit.

Macam saya biasa pakai oat masa kulit berjerawat. Bila jerawat dah sembuh pakai hampas teh. Last step apply krim malam RK WhiteShine V-Shape & Green Cream. Esoknya bangun dari tidur adalah rasa macam cun sikit. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tak caye? Korang cuba πŸ˜—πŸ˜—πŸ˜—πŸ˜—πŸ˜—




πŸ“²Berminat dengan RK WhiteShine boleh direct whatsapp saya 011 3910 7124 untuk info lanjut dan order 😘😘😘😘

No comments:

ShareThis