Saturday, April 23, 2011

Tag Dari Mimi Dan Husna Sebulan Yang Lepas Saye Tak Jawab Lagi Nasib Soalan Sama


Salam pagi sabtu. Harini nak jawab tag dari Cik Husna dan Cik Mimi. Sebenarnye saye terlupa nak jawab. Dah sebulan dieorang tag. I'm sorry, i'm sorry, i'm sorry, i'm sorry, i'm sorry, i'm sorry(style anwarhadi). Soalan ade 20. Itu dia Cik Bella. Melebihi dari soalan2 exam. Okey khas untuk Cik Husna dan Cik Mimi. Bacalah jawapan tulus dariku ini.


1)adakah anda rasa HOT?
Sekarang dah tak hot. Selalu hujan dengan guruh yang berdentang-dentung.


2)upload wallpaper pc/lappy korg.


3)cerita psl gmbr
wallpaper dari belog cap ayam. Comel giler kan? Terima kasih Cik Ayam bagi wallpaper free ^^
Kalau nak pergi curi kat blog die.


4)bile kali terakhir mkn ayam?
Hari-hari makan ayam. Muka pun dah jadi macam ayam. Haha.


5)lagu terakhir anda dgr?
Zikir munajat dengar lepas subuh tadi. Meresap ke kalbu gua cakap sama lu


6)ape yg anda bwat slain selesaikn tag ni?
Minum teh hijau. Weewit! rahsiaku


7)selain name anda, anda dipanggil ape?
Selain nama yang disenaraikan kat bahagian atas tu, saye juge dipanggil Gunjai. Sebab? Saye ni tinggi orangnye. Ade ala2 Tyra Banks jugak la. Hahaha


8)tag 8 org
Saye tag seorang je. Cik Nabilla Nasir sendiri. Haha. Sekarang musim exam. Dieorang takde masa nak update blog. Cik Bella je ade kuasa sailormoon untuk update blog lebih2 time exam. Haha.


9)siapakah no 1 yg anda tag?
Anak Encik Nasir yang hebat. Gugugugu


10)katekn sesuatu kpd no 5
Cik Bella yang suke tidur


11)org no 3 berhubungn dgn siape?
ngn tutOr azmi.haha.. die bz skang nk wat research.huhu (jawapan husna saye copy. Gualah orangnye yang no3 dalam senarai die )


12)bagaimana pula no 4?
Suka merapu


13)pesanan buat no 6.
Jangan hati kering sangat


14)kata2 cinta buat no 2?
I love you Cik Bella. Saye sayangkan diri sendiri.


15)persamaan no 7 & no 8
Semestinye die adelah orang yang same. Tag pun Cik Bella sorang jek


16)berikan 5 perkara tntg org yg anda tag
Hati batu
Cool yang melampau
Suke pendam perasaan
Tak suke berdendam
Suka menyanyi depan Youtube


17)persamaan lembu dgn kambing?
Termasuk dalam haiwan2 yang boleh dikorbankan masa raya haji


18)perasaan bile jwb tag ni
Bahagia yang takde motif


19)adakah anda taw Rizalman tu sengal?
Sape pulak ni? Tauke jual cawan ke?


20)gay or less?
Saye pencinta lelaki. Haha.

Saye memang tak memenuhi kehendak soalan. Dalam exam memang sah kena repeat paper.

Mari Menuju Ke Puncak Jaya Dalam Exam Hall Tak Boleh Meniru Guna Teknik Julingkan Mata


Hai semua. Sempena bulan exam yang mulia ni, saye nak ucapkan selamat maju jaya kepada semua blogger2 yang akan hadapi exam nanti. Mane yang dah habis tu, redha jelah. Tawakal banyak2. Kepada yang belum jangan meniru ye. Teknik kembang2 hidung, usik2 mata, tepuk2 pipi dah tak boleh pakai. Soklan exam bukannye objektif. Nak tiru camne? Buat 26 gaya untuk 26 hurufkah? Eh huruf ade 27 atau 26?

Semester ni harap2 tak lingkuplah. Saye ambil 8 subjek; 6 paper kimia+1 paper geologi+1 paper TITAS. Sebenarnye harapan nak lingkup tu memang besar. Tapi insyaAllah boleh kalau ape yang dirancang saye buat. Okey saye ade poster terbaik dari daducorporation(member UM). Selamat maju jaya kawan2. Same2 kite jadi blogger yang berilmu ^^

Selamat Maju Jaya

Friday, April 22, 2011

Jom Join Group Blogger Under Regolith (Blogger Bawah Tanah)


Encik Belalang hijau ade buat group untuk blogger2 yang suke bergerak secara haram. Sekarang die tengah cari askar2 untuk mantapkan lagi gerilla Blogger Bawah Tanah. Haha. Jadi dengan bangganya saye ingin menjemput anda semua untuk join ping entri dekat Group Blogger Bawah Tanah. Moh le kite join. Biar FB tu jadi makin serabut dengan group2 yang berbagai-bagai ni. Saye pun nanti bila dah ade anak, nak buat satu group kat FB khas untuk anak2 saye. Nantikan kemunculan group anak-anak Cik Bellabong.

Ape lagi klik kat link ni: Blogger Bawah tanah

Lagi satu kat sini: Ni La Blog Aku. Kalau yang ni dikendalikan oleh Encik AlongXp. Die pakai cara autoping. Saye pun tak berapa nak faham. Pergi tanye die sendiri.

Rajin2lah join ye. Nanti bertambah la reader blog korang. Okey selamat mencuba =))))

Yang ni belalang kan? Saye takde idea nak letak gambar ape. Bedal saje. XD

Thursday, April 21, 2011

Study Week Adalah Minggu Dimana Anda Buat Macam2 Kecuali Belajar. Betul kan? Betul Kan?

Penyakit baru saye kali ni adalah suke tulis tajuk entri panjang2. Okey study week adalah minggu paling mencabar. Pelik sebab time tulah kawan2 ajak pergi berjimba-jimba. Susah gua nak lawan der! Time inilah Cik Husna sibuk ajak pergi berbasikal kat taman pertanian. Nak pergi piknik tepi tasik la. Makan kat Seoul Garden la. Pergi bowling la. Pergi breakfast kat McD la. Pergi makan ayam panggang Nara la. Semua tempat yang nak pergi tu kebanyakannye tempat makan. Bila gemuk kecoh! Lepas tu penyakit suke google harga makanan pun ade. Ni semua Husna yang ajar. Eeeeeeee.

Sekarang ni penyakit memang tengah datang. Sekarang saye berblogging. Time inilah mood blogging datang. Time inilah idea datang mencurah-curah. Tapi rasenye blogging ni terapi nak hilangkan tekanan exam. Hehe nak jugak blogging. Kalau korang nak tahu idea paling bernas cik husna adalah flying fox time exam. Kenapa tak ajak pergi berbaring dekat laluan lrt je. Ade gaya cerita hindustan sikit. Tak pun pergi terjun gunung.

Lukisan buruk. Ni je mampu. Acik Tak kayo. Haha.

psst:// thanks to Tommy. Tajuk entri adalah inspirasi dari beliau yang pergi karaoke time study week. Haha.

Rahsiaku Rahsiamu jua ~ Teh Hijau Bukan Untuk Kurus Je


Tajuk entri terbaik! Musim exam ni macam2 benda yang kite boleh buat untuk lepaskan tekanan. Asalkan berfaedah dan tak melalaikan. Hari ni menatap blog menjadi pilihan saye untuk lepaskan tekanan. Teh hijau? Kawan2 mesti pernah dengarkan. Selalu kite kaitkan teh hijau dengan orang yang nak kurus. Ye itu adalah salah satu kebaikan die. Teh hijau tinggi dengan kandungan catechin, karbohidrat, pelbagai vitamin, panthothenic acid, folic acid, inositol dan banyak lagi yang mana bahan2 ini adalah komponen2 yang penting dalam mencegah kanser. Catechin merupakan faktor antioksida yang boleh merencat aktiviti enzim seterusnya pembentukan sel2 kanser dapat dihalang.

Kandungan flavanoid yang terdapat dalam teh hijau dapat menghilangkan bau2 yang tidak menyenangkan. Jadi, anda digalakkan untuk minum secawan teh hijau selepas makan makanan yang mempunyai aroma yang kuat contohnye bawang. Teh hijau juge baik untuk kesihatan usus. Secara keseluruhannya, teh hijau lebih dikenali untuk menghalang kanser. Ade 10 kebaikan lain yang boleh kita dapat dari teh hijau:
  • Mengawal tekanan darah tinggi
  • Mencegah diabetes
  • Mengurangkan tahap kolesterol dalam badan
  • Bertindak sebagai 'antidote' dalam menangani keracunan makanan
  • Mencegah influenza
  • Boleh menbuang lemak dan mengurangkan berat badan
  • Melambatkan proses penuaan
  • Menghilangkan jerawat dan bintik hitam
  • Meningkatkan konsentrasi dan ketajaman akal
  • Menghilangkan rasa lapar
Teh hijau ade banyak jenis yang berbeza dari segi kualiti die. Harga pun lain2. Saye dah amalkan minum teh hijau sejak 3 bulan yang lepas. Memang kurang sikit selera nak makan tu. Penghadaman pun semakin baik and kulit dah kurang sensitif. Dulu pantang kena matahari memang habislah kulit saye. Selamat mencuba =D

Friday, April 1, 2011

21 tahun? Okey saye dah boleh kahwin

Salam untuk kawan2 semua. Setelah sekian lama akhirnye dapat jugak saye update blog. Ape je yang saye nak ceritakan. Tajuk entri tu macam takde kaitan haha. Berikan saye peluang untuk merapu ye kawan2. 21 tahun? Memang dah boleh kahwin pun. Alhamdullillah di penghujung semester ni, saye dapat rasekan diri ini lebih baik dari tahun2 yang sebelumnye. 2 tahun di UM macam2 orang yang saya jumpa. Terima kasih kawan2 di atas pengalaman, nasihat dan tunjuk ajar yang diberikan. Tak kiralah yang baik atau buruk semuanye saye ambil untuk perubahan diri.

Okey nak cerita sikit pasal aktiviti2 sepanjang 1 bulan ni. Yang pertama dinner. Bukan sikit2 dinner nak kena attend. 4 dinner saye kena pergi. Buncit perut gua. Comel jek. Haha. Dinner kolej macam biasalah kena pergi 2 kali. Makan dekat Hotel Istana. Sumpah tak sedap langsung. Balik UM saye jadi lapar balik. Tapi kalau dinner under Jabatan Kimia memang masyuk babe. Makanan memang tiptop sedap. Yang tu buat dekat Boulevard Hotel Midvalley. Persembahan pun best2. Lecturer saye siap karaoke. Okey beberapa gambar untuk ditatap.

Time ni memang lapar tahap kronik.

Yang ni kawan2 rapat di Jabatan Kimia ^^

Dinner yang terakhir adalah dinner Sekretariat Rakan Muda UM. Yang tu buat dekat Rumah Universiti UM. Tapi dinner tu touching sikit sebabnye tujuan dinner tu adalah nak raikan exco2 yang akan lepaskan jawatan masing2 yang dah dipegang selama setahun. Jujur saye jadi sedih. Sebabnye SERUM adalah merupakan salah satu platform saye dalam tingkatkan skill pengurusan organisasi. Macam2 dah yang saye dapat. Memang sayang nak tinggalkan. Terima kasih untuk beberapa individu yang banyak membantu saye.



Sayang korang semua (^_^)~


Orang banyak pengalaman

Makan sampai habis

Yang terakhir adalah Festival Tari Kanak2. Yang tu adalah projek terakhir saye untuk sesi ni. Alhamdullillah semuanya berjalan dengan lancar. Terima kasih pada YB Senator Dato' Raja Nong Chik Bin Dato' Raja Zainal Abidin diatas kesudiaan beliau merasmikan festival kami.



Berbakat besar


Saudari Pengarah


Tema warna pink


Pemenang bergambar bersama YB senator


Semangat betul adik ni ^^

Itulah yang saye buat dalam masa sebulan selain dari kuliah, test dan assignments. Lepak2 pun masuk jugak.

psst:// Curi gambar dari Husna, Ili dan Dzulfahmie. Terima kasih ye.




ShareThis