Sunday, March 6, 2011

3 Dinner vs Duit Kopak

Sekarang memang musim dinner. Saye ade 3 dinner nak kena attend. Memang best. Tapi satu je yang tak best. Bab baju yang nak dipakai. Orang lain cakap pakai je ape2 baju. Tak ikut tema pun takpe. Tapi saye tak boleh camtu. Harus ikut tema. Dapat ikut sipi2 pun jadilah. Oleh itu, demi nak jimat duit, saye ambil keputusan untuk recycle je baju2 dan guna konsep mix and match. Balik rumah pergi tibai baju yang ada dalam ALMARI TAUHU SUMBAT kakak. Siyes bilik die dah macam kedai baju@kedai beg@kedai aksesori. Haha memang tak payah belilah.

Untuk dinner yang pertama tema die Football fantasy. Kena pakai baju jersey bola. Untuk yang ni dah setle sebab saye dapat pinjam jersey kawan. Haha sayang kawan saye tu lebih sikit okey. Saye pakai jersey team Malaysia. Sebenarnye saye tak kisah pun. Kalau dapat team Senegal atau Afrika pun saye tetap pakai. Yang penting duit tak keluar ahaha.

Saye anak Malaysia

Untuk dinner kedua tema die Fabulous Floral. So pakai baju bunga2 la. Saye ingat nak pakai baju gambar bunga pokok durian. Ade tak? Kalau ade cakap dengan saye. Tapi kalau boleh nak free. Okey kalau ikut perancangan saye nak pakai macam style Boho HANA TAJIMA. Lebih2 lagi saye tak perlu spend banyak kat situ. Just beli aksesori je kot. Yang lain2 semua dah ada dalam almari tauhu sumbat kakak. Harap2 jadilah style Boho tu. Takut nanti bila saye pakai dah tak jadi macam Hana Tajima tapi HONON TOJOMONG. Ngeri je.


Pakai baju bunga yang ni jelah. Sangat menggoda you. Hahaha.

Dinner ketiga under Chemistry Department. Tema die Mistery. Ni lagi saye pening tataw nak pakai ape. Plan dengan member yang lain rasenye nak pakai jubah je kot. Kalau nak pakai jubah tak jadi masalah sebab saye dah ade sepasang jubah. Aksesori pun takde masalah sebab kakak ade rantai gambar burung hantu. Memang bestla kalau dapat pakai. Tapi saye ade jugak terasa nak pakai topeng Ultraman.

Pakai macam rasaksa tu pun okey jugak. Tapi Ultraman lagi mantap dan misteri.

Psttt:// Entri berjangkit dari Cik Husna. Kalau ade siape2 yang nak bagi idea silakan. Saye perlukan pendapat anda.

7 comments:

Fatan Khariri said...

haha.pakai la cam boho tu. hahaha.

NabiLLa NaSir said...

ceyt! tak yah nak nganjing okey

fiz mr.beloved said...

untuk dinner tema mistery,pkai jer topeng kamen rider..mesti org tertanya2,sape la dak popuan nih..huhu

anym dan dunia said...

haha . mmg mngancam bju dinner yg 2nd tuh c(:

FaKArePa!n said...

duk kat kolej kinabalu ke?? mcam tema dinner kolej kinabalu je.. hehe

Nenek tertua di dunia

alongxp said...

xde idea e? meh baca kat blog sy...ada entri utk org yg xde idea...hahahaha...

Miss AnisSensuous said...

Wow! Memang sangat menggoda pun.hehehe o(n_*)o

ShareThis