Sunday, February 6, 2011

Terikut-Ikut Si Doyah Sengal


Dah bulan Februari rupenye. Last update entri bulan Januari. Hoho memang jammed habis. Tadi melawat blog rakan2. Sampailah ke blog HaiNamaThayaDoyah. Die ni kawan saye mase sekolah dulu. Time sekolah macam baik je die ni. Ayu2 lagi. Standard2 ustazah jugaklah. Tapi sekarang pergh!!! Haha!! Mengancam doyah ni. Rock kapak punye orang. Dalam kapak2 dan parang2 die ni, doyah ni pemalu sebenarnye. Ceyt! Nampaknye saye dah ter'promote' Doyah. Cik Doyah sila bagi komisyen ye. Okey tamat cerita Cik Doyah.

Saye nak story tentang gambar yang Cik Doyah letak dalam entri terbarunye. Saye rase itu adalah gambar girls yang terhebat saye pernah tengok. Haha. Kalah model2 lain. Saye dah taknak tengok gambar yang cantik, comel atau kacak. Bosan sudah. Nak tukar selera pulak. Kali ni saye nak layan gambar2 selebet. Agaknye Cik Doyah dah pergi jumpe bomoh. Bagi hembus sikit gambar tu biar nampak Hot! Auwwww Suke nyah! Haha.

Selalu orang buat contest gambar paling comel, paling kacak, paling cun, paling cool. Saye kalau ada mase nak buat contest gambar paling selebet. Saye jamin boleh pecah perut nanti. Haha. Ade sape2 nak join tak? Saye nak buat survey ni. Kalau ramai saye buat contest tu. Puas saye godek2 folder. Susah betul nak cari gambar selebet. Semuanya versi yang cun2 je yang ade. Haha! Gambar time sekolah rendah mane ade yang transfer2 ni. Ambil gambar pastu terus pergi 'cuci'. Itu sebab gambar2 selebet banyak. Gambar yang ternganga, yang terlelap mata, yang teraba orang semua ada. Sekarang kalau gambar tak comel boleh delete. Tapi gambar yang tak jadi saye selalu simpan. Saje nak bagi gelak sorang2 kalau time tengah bosan. Setelah saye cari2, akhirnye jumpe yang ini. Rase macam tak cukup selebet. Tapi takpelah kite kongsi2 je.

Zaman paling cun kami tiga beradik. Topi tu antara yang paling style dalam koleksi kiteorang. Topi resort tu. Free lagi. Haha! Saye punye bulat. Budget minah Hawai. Tapi macam topi pengembala kambing pun ade. Habislah kalau kakak saye tahu ni. Gambar die paling hot saye dah tayang. Hahaha. Ape2 pun Doyah punye lagi selebet. Ade gambar lagi satu. Yang ni memang zaman nostalgia punye. Khas untuk pakcik2 dan makcik2 yang rindukan zaman kegemilangan mereka, saye persembahkan Jiwang Asrama Band.

Itu dia saye perkenalkan Encik Nasir and The Gang. Ayah saye yang pakai seluar putih tu. Ni gambar mase zaman 60-an kalau tak silap. Ape2pun rambut ayah saye memang smart okey. Haha.



2 comments:

+d.O.Y.A.h+ said...

wakakaka! okeh tenks. jap nak pomot blog ko!

NabiLLa NaSir said...

weh tak payah la kot. aku nak cite pasal gambar tu je. terpromote lak skali. haha

ShareThis