Sunday, February 27, 2011

PRK UM Bersama Masturah Cak Cak

Okey saye tahu cerita ni dah basi. Tapi saye nak jugak cerita. Seperti yang kawan2 tahu, PRK UM kali ni telah dihangatkan oleh seorang diva baru yang bernama Masturah Cak Cak. Terima kasih kepada Masturah Cak Cak sebab permainan nyorok2 die berjaya famouskan Universiti Malaya. Seriously memang famous. Ibu, ayah, kakak semua tanye pasal Masturah. Atuk pun nak tahu. Tapi maaflah ye. Saye tak jaga Masturah. Die hilang 10 tahun pun saya tak hairan. Lepas ni saye pun nak hilangkan diri. Boleh jadi famous macam Masturah Cak Cak. Tak perlu suara yang hebat dan body yang cantik. Cukup dengan kebolehan pandai bersandiwara. Eheh! Saye sindir kaw2 ni. Okey saye tak nak bercerita panjang pasal Masturah Cak Cak. Kalau nak tahu google sendiri. Gerenti keluarlah cerita dia. Maklumlah diva Malaysia kan.

PRK tahun ni memang best. Dari aktiviti berkempen sampailah berkonvoi. Macam2 saye buat. Untuk kali ni saye bertindak sebagai wakil calon kepada Calon Fakulti Sains yang bertanding iaitu Ruth Choy. Sebelum terlupa, saye nak isytiharkan bahawa saye penyokong tegar PENGGERAK MAHASISWA(statement berani mati). Jangan tanya kenapa. Itu adalah idealogi saye. Saye rasekan Penggerak Mahasiswa lebih relevan dan yang penting tak pecahkan pintu okey. Hahahaha.

Yang paling berharga untuk PRK ni adalah pengalaman dan kawan2. Tak terkata you!! Menyesal juga tak libatkan diri dalam politik kampus ni sejak dari awal2 lagi. Dulu otak ni kira sempit jugalah. Malas nak ambil tahu tentang hal2 politik kampus ni. Sekarang saye dah TERjoin. Tak boleh nak buat ape dah. Yang pasti tahun depan saye nak join lagi. Untuk kawan2 yang lain, tak salah kalau korang libatkan diri dalam politik kampus. Kalau nak rasa semangat berkumpulan yang kaw2, PRK adalah masa yang sesuai. Rugi tak join. Setahun hanya sekali. Macam Hari Raya jugak. Haha.

Nah tataplah gambar2 kat bawah ni khas untuk anda semua. Gambar ni dicuri dari Cik Insyirah dan Abang Mael Gojes :D

Undilah calon umum anda Lock Li Ping

Yang ni calon umum Nisha

Kain ela beli dekat Jakel

Pasangan sehati sejiwa :p

Bersama calon dan wakil calon

Calon APM yang cun: sekuntum mawar merah(nama fb die je saye ingat)

Konvoi time

Perang time. Oyeah!!

Abang2 gusti

Calon fakulti sains Ruth Choy

Calon umum

Srikandi GERAK

Persis penyanyi. Inilah die adik angkat Anuar Zain.

Kakak cantik. Lagi hot dari masturah.

Jentera amoy the kiekey =)

Teruja berkonvoi

Itu dia. Dulu, kini dan selamanya bersama gerak.

Sekian sudah. Selamat menatap ye.

18 comments:

Maryam Fatanah said...

amboih..kau kn dulu mmg tak amek pot bnde2 nih

si pOlan said...

yeahh ! terbaekkk ;p

Mohammednajib said...

untungnya kebebasan yg diberikan kerajaan pada belia kini

amir smuff said...

fuyoo.. orang kuat gerak rupanya.hoho.. tapi kenapa pro M x da poster kat dalam kolej ekh, x meriah pulak rasanya.hoho =)

NabiLLa NaSir said...

yam n aj: best weyh. korg nnt join jgak taw. huhu.

najib: mmg untung. tapi kadang2 disalahgunakan.

amir: awk kolej mane? kat 8th ni bnyak jek poster pro-m

Arpiiz said...

hohoho, saye tak minat politk la..^^

singgah melawat follower..

shahir_mujahid said...

cak cak???amboi...bila dapat sesuatu berita itu sila selidik btol2 cik kak..Saya juga merupakan WAKIL CALON bagi calon API..so saya terlibat secara aktif dalam PRK ini..so jika ada perkara yang berkaitan PRO-M, sila tnya pada saya..I respect with ur stand..dan saya harap kamu bleh edit balik post ni kerana bg saya ianya seakan fitnah yg xberasas

NabiLLa NaSir said...

Memang saye tulis tanpa soal selidik. Tapi rasenye tak perlu diedit kot. Ini pandangan peribadi dan penilaian saye. Boleh je kalau nk perbetulkan semuanye. Hope you can accept this entry. Tak perlu ambil serius sbb yg ni mmg entri emo. Anggap je benda ni dah selesai. lagipun pihak universiti dah buat keputusan kan. Ape2 pun usaha korg tuk bela kawan2 pro-m tu mmg patut. cuma nasib tak menyebelahi dieorg.

yana said...

perrhhhh..
mmg power la biela..
wlaupun yana x bapa minat politik, yana still ambik tau jgk isu2 semasa..
kes ni still dlm siasatan polis..
so. kita tnggu & lihat ja sama ada bnda ni btul @ x.. =)

NabiLLa NaSir said...

yana: hehe. perlu ambil tahu. sbb yg ni isu student. tambahan pulak kes YB umum

shahir_mujahid said...

Setiap perkara yang salah saya akan ambil serius..saya bukan orang yg jenis duk diam bila lihat sesuatu yang sya tahu tu salah..dan sekarang benda ini masih belum selesai..pihak universiti juga belum buat keputusan tehadap calon ini..Ketepikan emosi anda bila menulis..tunjukkan yang anda sememangnya seorang mahasiswa...

shahir_mujahid said...

Mmmg betul apa yang dikatakan oleh yana...Perkara ini msih dalam siasatan polis..tgu dan lihat je sma ad bnda ini btol atau tidak..Tetapi dalam entri ni seakan-akan sudah menghukum...

NabiLLa NaSir said...

Shahir: Maafkan sye sbb tersilap mention. Maksud saye kes yg dah selesai tu adalah kes YB Tiong. Masturah belum lagi. saye akui yg saye masih baru dlm bidang ni. Ape2 pun saye xkan edit atau delete entri ni. Benda yang dah sudah dan ini pandangan PERIBADI saye. sekarang awk cuba nak perbetulkan. Silakan. Saye tahu mungkin masturah betul dan mungkin juga tidak. Lagi satu, saye tak rase entri ni menghukum Masturah

shahir_mujahid said...

Tak pe la..da lepas biarkan lepas..jadikan ini sebagai pengajaran..Saya hanya menegur mana yang bg saya tidak benar. Memang ini pandangn peribadi kamu tetapi ia tidak semestinya tidak boleh ditegur.. =)

Pape pon jika ada yang perkara yang berkenaan dengan Pro-M, boleh rujuk ngn saya ok selagi saya msih ad disini..hehehe..berkenaan Tiong pon saya tak merasakan ianya dah selesai.. =)

NabiLLa NaSir said...

Boleh je ditegur. Saye sgt alu-alukan. btw, terima kasih atas pendapat =)

Kalau korg rase kes Tiong masih relevan lagi utk diperjuangkan, teruskan. Dan selamat siapkan thesis. huhu.

yana pprc said...

btul 2 nabila.. kes ni dh heboh 1 malaysia, klau still xtau mmg nmpk sgt ketinggalan zaman.. abg yana yg kt johor pun tau bnda ni, siap tnya yana lg.. dia ckp dia ada bca laporan polis yg kwan akak masturah ni bt, mcm ada percanggahan ckit kt ctu coz apa yg yana dgr lain..ntah la, apa pun kna tnggu smpai polis siapkan keja diorng..

Shahir Mujahid said...

maap mencelah lagi..sbb tu la..pabila kita mahu mengikuti isu-isu politik xkira la politik kampus atau politik luar..kita xboleh dgr dari sblh pihak je..dan lbih baik lg dgr dari 3 pihak..pihak pendakwa, pihak pembela dan pihak yg neutral..

yana pprc said...

ye, mmg btul 2.. yana dgr dr pihak penggerak lain, pihak pro-m lain, dr laporan polis pun ada lain sikit.. so, yana no komen la.. mcm2 pendapat skang ni, bila ada kwn2 tnya pendapat yana, yana pun 50/50 nak jawab coz xtau citer yg btul, hanya tuan punya badan ja yg tau apa yg jd.. so skang, if ada org tnya yana psl isu ni, cara yg terbaik bg yana, just diamkn diri & dgr pendapat semua org..

ShareThis