Wednesday, October 27, 2010

Dari Benci Jadi Tersuka

Salam kawan2

Lame sungguh saye tak melepakkan diri di blog. Macam biasalah, alasan paling popular adalah "saye busy". Tak payah cakap pun korang dah taw kan. Tajuk entri kali ni sangat mengguris hati serta bertentangan dengan entri(klik kalau teringin nak baca) saye yang lalu. Dulu tak suke. Sekarang macam dah TERsuka.

Actually, saye nak tulis yang saye gembira pasukan N.Sembilan berjaya masuk final. Ternyata saye macam siput. Orang lain dah sibuk hal ni dari 5 hari yang lepas. Yang pasti, setiap kali musim bola sepak Malaysia, saye tak tahu piala ape yang dipertandingkan. Dalam ingatan hanya ada Piala Super jek. Mungkin sebab nama die dekat2 dengan SUPERman takpun sebab kopi SUPERpower. Tapi saye sangat sure bukan Piala FIFA, EPL atau kejohanan bola sepak 7 sebelah.

Dulu time kecik2 saye selalu pergi stadium tengok bola. Lagipun rumah saye memang dekat dengan stadium Paroi tu. Yang paling wajib ade mase tengok bola adalah trumpet. Setiap kali tengok bola kena beli trumpet. Balik je rumah terus hancur benda tu. Lagi sekali ade match bola, beli lagi. Tapi tak kisahlah kan. Duit ayah saye. Haha. Yang kedua wajib adalah makanan. Kacang rebus, nugget dan kentang goreng perlu ade. Kalau tak, saye ajak ayah saye balik awal. Kalau saye pergi tengok bola, kena ada orang yang berborak dengan saye. Kalau tak saye jadi bosan dan mengantuk. Akibatnye, ayah saye kena balik awal jugak.

Kalau camtu fikir2 balik, baik tak payah ikut kan3. Kesian ayah. Sekarang, rase rindu nak pergi tengok bola dengan ayah. Tapi, ayah tak nak pergi dah. Die cakap tengok kat tv jek. Ade sape2 nak pergi tengok bola dengan saye tak? Huhu


3 comments:

Maryam Fatanah said...

jom !

♥ Aidah ♥ said...

kita tengok bola dari rumah jer.. takder masa nak ke stadium walau ke pasir gudang. lebih selesa tengok bola kat umah... hehhehe...

Khairil said...

sekarang sudah tak minat bola baik local atau luar...entahlah...

ShareThis