Wednesday, October 27, 2010

Dari Benci Jadi Tersuka

Salam kawan2

Lame sungguh saye tak melepakkan diri di blog. Macam biasalah, alasan paling popular adalah "saye busy". Tak payah cakap pun korang dah taw kan. Tajuk entri kali ni sangat mengguris hati serta bertentangan dengan entri(klik kalau teringin nak baca) saye yang lalu. Dulu tak suke. Sekarang macam dah TERsuka.

Actually, saye nak tulis yang saye gembira pasukan N.Sembilan berjaya masuk final. Ternyata saye macam siput. Orang lain dah sibuk hal ni dari 5 hari yang lepas. Yang pasti, setiap kali musim bola sepak Malaysia, saye tak tahu piala ape yang dipertandingkan. Dalam ingatan hanya ada Piala Super jek. Mungkin sebab nama die dekat2 dengan SUPERman takpun sebab kopi SUPERpower. Tapi saye sangat sure bukan Piala FIFA, EPL atau kejohanan bola sepak 7 sebelah.

Dulu time kecik2 saye selalu pergi stadium tengok bola. Lagipun rumah saye memang dekat dengan stadium Paroi tu. Yang paling wajib ade mase tengok bola adalah trumpet. Setiap kali tengok bola kena beli trumpet. Balik je rumah terus hancur benda tu. Lagi sekali ade match bola, beli lagi. Tapi tak kisahlah kan. Duit ayah saye. Haha. Yang kedua wajib adalah makanan. Kacang rebus, nugget dan kentang goreng perlu ade. Kalau tak, saye ajak ayah saye balik awal. Kalau saye pergi tengok bola, kena ada orang yang berborak dengan saye. Kalau tak saye jadi bosan dan mengantuk. Akibatnye, ayah saye kena balik awal jugak.

Kalau camtu fikir2 balik, baik tak payah ikut kan3. Kesian ayah. Sekarang, rase rindu nak pergi tengok bola dengan ayah. Tapi, ayah tak nak pergi dah. Die cakap tengok kat tv jek. Ade sape2 nak pergi tengok bola dengan saye tak? Huhu


Sunday, October 10, 2010

Blog Saye Yang Terdiam

Assalamualaikum kawan2

Kali ni blog saye betul2 terdiam. Dah lama tak update kan. Berwalking-walking pun dah kurang. Maaf ye buat kawan2 yang datang ke blog saye. Belum sempat nak balas kunjungan anda semua.

Kali ini saye nak kongsikan sikit tentang pengisian saye pade hari Sabtu lepas. Saye dan kawan2 berkunjung ke SMK Taman Setiawangsa untuk program motivasi bagi pelajar SPM. Syukur alhamdullillah semuanya berjalan lancar. Adik2 memang sporting. Jika diberi peluang saye nak join lagi. Okey itu saja. Memang saye kesempitan masa nak update blog. Layankan saja gambar2 di bawah ni.





Entah siapa punye idea bergambar kat tengah panas. Malas nak jadikan isu, layankan saje. Agaknye dieorang ni kurang vitamin D kot

ShareThis