Sunday, August 22, 2010

Mat Asing Yang Menghancurkan Mood

Hari minggu saye pada kali ni diluangkan bersama keluarga di Seremban. Bestnye dapat berbuka same2. Yang penting dapat makan free. Hehe. Selalu sendiri kene keluar duit. Seperti biasa pengangkutan saye adalah Cik Komuter. Dan seperti kebiasaanye jugak saye berada dalam gerabak kesayangan iaitu Cik Koc Wanita.

Tapi mase perjalanan balik ke UM tadi, memang membuatkan saye hilang mood. Ade jugak umat2 lelaki yang tak faham bahasa. Ade jugak yang masuk dalam gerabak kesayangan saye. Biasanye yang tak faham bahasa ni orang asing macam nepal, mat bangla, vietnam dan set2 yang sewaktu dengannye.

Mat2 asing ni tanpa segan silu masuk dan duduk di sebelah saye. Terus terbang mood best saye. Kalau duduk diam2 takpe. Yang jadi masalah die dah stok sengaja meraba-raba. Panas betul la. Saye harapkan kalau duduk dalam koc wanita takdelah kene raba. Tapi kene jugak.

Saye pun apa lagi. Berderai air mata sebab saye jadi takut. Saye tak tahu nak buat ape. Nak tumbuk lagilah tak berani. Geng die ramai dalam tu. Nanti mane taw die santau saye. Ikut die balik Laos kunk. Minah duduk depan saye tu pun dah buat jelingan manja dekat mat asing tu bila die dah nampak saye menangis.

Saye cuba tahan. Tapi berderai jugak air mata saye seperti air sungai Ulu Langat. Nasib baek tak meraung kat situ. Malu pulak saye nanti. Tapi bila fikir2 balik rugi pulak saye tak terajang die tadi. Sakit hati betul. Nak kate saye pakai seksi, tak mungkin. Nanti kene hambat dengan ibu kalau pakai tak senonoh.

Hurm entahlah. Dah nasib nak kene. Tapi memang saye geram tadi. Rase nak jerit kuat2 kat telinga die sebut BODOH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(Kalau cakap die bukan faham pun)



MAT ASING TU TAKDE JANGGUT CAMNI

2 comments:

Malek Ku said...

aiyoh...ko lari jela p duduk tmpt len...xpun pergi berdiri tmpt lain sambil buat bunyi "ish"..kompem bangla tu malu

NabiLLa NaSir said...

mmg buat bunyi 'ish' tu. nak lari tempat lain dah tak boleh. komuter mmg padat time tu. yg diri kat depan aku pun kawan2 mat bangla tu (=_=)

ShareThis