Monday, August 30, 2010

Hari Yang Ting Tong


Salam Semua

Hari ni memang ting tong. Sebabnye kelas saye mule pukul 8 pagi smpai 5 petang. Hari saye bermula dengan test inorganic chemistry. Lepas die bagi kuliah, terus buat test. Mase die bagi 10 minit je. Tak macam kelam-kabut pulak saye tadi. Senang cite, tiru orang sebelah. Orang sebelah tataw, tiru orang sebelah. Bila sebelah2 tataw, tanye orang depan atau belakang. Bila tataw jugak redah jelah.

Then, sambung pulak dengan tutorial organic chemistry yang soalan die cam ntah ape2. Poning den. Dah tu kene panggil sorang2 jawab kat depan. Pastu bila salah, akan kedengaran pengkritik(pensyarah) mengeluarkan kata2 sindiran. Diikuti dengan lab dari 10 pagi sampai 5 petang. Cuba bayangkan 6 jam menapak dalam makmal di bulan puasa ni. Rase nak telan bahan kimia yang ade kat situ. Segalanya nampak sedap. Haha. Tapi saye bersyukur sebab dapat tutor yang sporting untuk sesi saye dalam makmal. Prof pun cool jek. Foreigner from Afrika. First time dapat orang afrika. Mase first year dapat Pakistan dengan Jerman.

Tapi tadi saye terlupa nak bawak sarung tangan. Akibatnye kulit tangan saye terhakis sikit. Kristal Phenol yang digunakan tercampak dekat tangan saye. Terus kulit jadi putih dan pedih. Then, lame2 jadi parut hitam terus. Tapi kawan saye lagi kesian, sorang terkena hot plate. Sorang lagi kena phenol jugak tapi lagi teruk dari saye. Memang silap kami terlupa nak bawak sarung tangan.
Bila habis waktu lab, memang penat giler. Nak jalan pun dah malas. Huhu

Benda inilah yang saye duduk buat dari pagi sampai petang. Memang leceh.




8 comments:

Maryam Fatanah said...

cik bella, tangan dah elok lum..
dear, risau nye i..ya allah..tolong la jgn lupe bwk sarung tangan plz...chemistry nye bahan u jgn memain...kang x cntik kang..

NabiLLa NaSir said...

maryam : huhu don't worry. dah tak pedih. tinggal parut jek. mggu depan xkan lupe bawak. Kalau tak, abis satu badan toksik2 bahan kimia masuk. (=_=)

Nurul Husna said...

saye la tu yg kene phenOl.hahaha ^^

syahrilhafiz said...

kimia organik ke..
susah tak..
btw kalau nak telan kimia tu, jangan la...hehe

NabiLLa NaSir said...

husna : haha. next exp jgn lupe bawak glove k

syahril : yup lab kimia organik. nak kate senang tak jugak. kire tengah2 la. huhu.

bukan ape, haus sangat. dah ade depan mate teguk jelah. hehe

g0m0k9enDek said...

sayer sudah tag kamoo!

Mohd Sham said...

hus...pening tegok benda tu...ingat zaman belajar kimia dulu...

NabiLLa NaSir said...

abg sham: hehe mmg pun. kadang2 rase surrender jek nk wat benda tu

ShareThis