Sunday, August 8, 2010

Gerabak Kesayangan Wanita

Salam Menjelang Puasa

Tajuk kali ni macam tak berapa sesuai. Tapi maaflah ye. Saye takde idea. Actually, saye nak cerita pasal LADIES COACH yang pihak KTM sibuk letak kat tengah2 gerabak keretapi dieorang tu. Saye sangat suke dengan gerabak tu. Sebabnye semua orang perempuan. Hihi. Jadi, pelbagai gaya bebas boleh dilakukan. Antaranye:

  • Tidur tertunduk (paling ramai orang buat)
  • Tidur ternganga (yang ni gaya automatik, tak bolah nak kawal. Haha)
  • Duduk gaya ala brader2 (silang kaki tinggi2)
  • Korek hidung (belum pernah nampak lagi. Tapi yang sorok2 mungkin dah ade kot)
Banyak lagi sebenarnye. Apepun, ia memberi keselesaan buat semua para wanita.

Tapi, petang tadi memang saye tak puas hati dengan sorang mamat ni. Saye tak tahulah die orang Malaysia atau orang luar. Saye tak kisah kalau die sekadar berdiri dalam ladies coach tu. Tapi yang saye marah, dahlah masuk dalam gerabak kesayangan saye tu, dah tu die sibuk nak rebut2 tempat duduk dengan orang perempuan. Dah tu siap langgar2 pulak tu.

Geram betul saye. Sepak kang! Tercabut seluar. Tak malu. Naseb baek saye pakai baju pink. Aura sopan terserlah. Dah tertulis dekat coach tu LADIES ONLY. Tak faham2 jugak. Takkan nak letak satu dunia punye bahasa dekat gerabak tu. Nanti pintu nak masuk pun orang dah tak nampak.


PAPAKU PULANG DARI KOTA
PAPAKU BELIKAN GERABAK
GERABAK KECIL WARNA PELANGI
BOLEHKU BAWA JUMPA PAKWE

PON, PON, PON, PON, PON, PON, PON, PON, PON, PON
GERABAK COMELKU BERBUNYI
MARILAH BLOGGERS MARI NAIK
BOLEHKU BAWA JUMPA NENEK

SEKIAN LAGU SAYE : GERABAK WANITAKU

11 comments:

cik panadol said...

biasa le tu lelaki tak reti bahasa...meh baca cara nk halau lelaki2 yg masuk koc kesayangan awk tu...

http://ms-panadol.blogspot.com/2010/06/apa-korang-patot-buat-kalo-ada-lelaki.html

sizukaDeboss said...

bestnye.tak sbr rse nk balik nk tgok ladies coach tuh:D

NabiLLa NaSir said...

cik panadol : hehe okey t saye bace

sizuka : haha xde ape yg menarik pun dekat koc tu. bukan ade hiasan bunga2 pun. hihi :P

paan sabri said...

haha.. hari tu naek tren, ade tampal iklan kt body tren, so semua gerabak kaler pink la..
tbe2 ade sorang mkcik india tnye, "this one is ladies coach rite? the pink colour one?"
haha.. maybe dia tak prasan tu iklan..

NabiLLa NaSir said...

paan : kene letak iklan gergasi. baru semua org nampak. yang rabun atas 300+ pun boleh nmpak dengan jelas nnt. huhu

iqbalsyarie said...

hahaha...tapi kan,mcm nak tahu yg kat dlm tu semuanya pompuan?kalau...mak nyah leh masuk tak? ;D
Saya nak update blog hari-hari.Mind to read? :)

NabiLLa NaSir said...

hehe kalau mak nyah tak boleh masuk. duduk atas bumbung koc jek. hahahahaha :D

Irwan Nemoto said...

Naseb baek saye pakai baju pink. Aura sopan terserlah <-- haha :)

NabiLLa NaSir said...

irwan : ceyt! ayat copy paste. hihi. kalau saye pakai baju hitam, dah lame saye pijak kaki die kuat2. Nak sepak pikir 10 kali dulu. nnt xpasal2 saye yang kene sepak keluar dari koc tu. heh!

Hamzah Ian said...

walaupu ade ladies couch tapi gua masuk je takde orang halang pun.. hoho

NabiLLa NaSir said...

hamzah : pompuan2 kat dlam tu takut nak tegur kot. tapi laen kali jgn masuk lagi. hahaha

ShareThis