Wednesday, May 26, 2010

The successful ASSISTANT GARDENER and TUTOR

Salam riang-ria cuti semester kawan2...hohoho

Cuti semester ni memang saye duduk mem'BONGKANG'(perkataan ini adlah salah disisi undang2 bahasa melayu sila jangan tiru ye)di rumah. Tak pergi kerja pun. Last time ade jugak saye try cari kerja tapi malangnya semua dah full. Maklumlah habis exam pun lambat then ade program nak kene follow. Xkanlah baru kerja dah nak minta cuti. Lagipun company tu bukan bapak saye yang punye(kurang berkaitan). Jadi, duduk rumah jelah tambah ilmu rumahtangga.

Senang cerita, disebabkan saye duduk rilek jek kat rumah, saye telah ditugaskan untuk menjadi ASSISTANT GARDENER kepada ibu saye. Objektif jawatan adalah untuk menjadi TUKANG ANGKAT PASU YANG BERJAYA LAGI GAGAH PERKASA. Hahahahaha hebat kan? Saye memang sangat bangge hohohaha. Tapi, pasu-pasu tu memang berat. Bagaikan nak terkeluar semuanye. Hidung pun kembang kempis bile angkat pasu. Totally BERAT siot!!(SIOT adalah bahasa rojak). Tapi demi ibu tercinta saye gagahkan juga hihi. Kalau kawan2 nak tahu, ibu saye sangat suka pokok orkid. Saye pun suka(suka tengok je, yang bela pokok tu ibu saye). Lagi satu die sangat suke berkebun. Die tak kisah pagi ke, tengahari ke, senja ke, kalau ade kesempatan mase pasti die akan menilik bunga2 dan pokok2 die. Obsessed jugak lah. Jadi, sikap ibu saye nie kadang2 agak pelik sebab die berkebun tak kira masa melainkan ribut petir je die tak keluar berkebun. Okey kawan2 kat bawah ni ade gambar pokok2 yang ditanam ibu saye. Sesiape yang minat dengan pokok2 bunga and ade pokok2 bunga yang cantik2 tu kongsi2lah dengan saye ye.







Haaaa cantik kan?? especially pokok orkid ibu saye

Tak dilupekan juge, sukacita saye maklumkan disini bahawa saye juga melantik diri sendiri menjadi TUTOR kepada adik sendiri ~heeeee. Adik saye tu baru darjah 4. Tapi bagi saye, ajar budak kecil lagi susah kalau nak compare dengan orang dewasa huhu. Tahap kesabaran perlu ade pade peratusan yang tinggi(should be >80%). Kalau tak memang tak boleh jadi TUTOR untuk budak sekolah rendah dan gerenti hati korang boleh meledak seperti mercun serta bunga api kalau korang takde kesabaran pade tahap yang diperlukan huhu. Kesimpulannye, isi mase korang dengan aktiviti berfaedah ye.

~Bersama-sama mencari kebahagiaan~

4 comments:

mynameisqiqi said...

hahah. this one is nice~! :P

xoxo, kak kiki :D

NabiLLa NaSir said...

hoho terima kasih

love you sis =)

laila said...

rajinnye
biasanya berkebun kt farmville je
huhu

NabiLLa NaSir said...

ooooo yeke
okeylah tu berkebun jugak kan
tp klu laila rajin why not tukar from dunia fantasi ke realiti kan lebih bgus..huhu

ShareThis