Monday, May 31, 2010

Mereka sangat mengagumkan

Assalamualaikum kawan2
Salam sejahtera
Salam satu Malaysia ~ wii(bukan wii games ye)

Haaaa kali ni nak kongsi cerite pasal hala tuju sukan negara kite. Saye amat tertarik dengan kejayaan Subkhiddin Mohd.Salleh, rakyat Malaysia pertame yang berjaye menjadi pengadil pade pusingan akhir piala dunia 2010 nanti. Memang saye kagum giler(giler adalah bahasa pasar huhu).



Selain tu, yang paling dibanggekan adalah kemampuan Tan Sri Vincent Tan dan rakan perniagaannya, Datuk Chan Tien Ghee ambil alih kelab bola sepak Cardiff City. Walaupun Cardiff City atau dikenali sebagai 'Bluebird' tak menjadi pilihan peminat EPL di Malaysia, tapi keupayaan due orang tokoh ni harus dipuji. Dah tentu perkare ni memberi keuntungan kepade perjalanan bola sepak tanah air kite. Betul tak? Boleh je kalau pihak FAM nak jalinkan kerjasame dengan mereka. Difahamkan kemudahan yang boleh digunekan untuk latihan yang ade di Cardiff city bernilai ratusan juta ringgit. Jadi peluang harus diambil oleh pasukan bole sepak negara kite untuk tingkatkan mutu bola sepak dieorang. Baru-baru ni saye bace dalam akhbar utusan, skuad bola sepak negara naek satu anak tangge dalam ranking FIFA. Kalau tak silap ranking ke-145 atau 146. Hehehe kire okeylah tu kawan2. Satu pun jadilah. Yang penting ade jugaklah peningkatan kan. Bagi saye, Malaysia sangat cemerlang dalam menganjurkan satu2 sukan. Kalau kite tengok Malaysia banyak anjurkan sukan di level antarabangsa. Macam FI, Le Tour de Langkawi, Piala Uber, Piala Thomas, kejohanan kapal layar. Cume kalau dari segi prestasi atlet, banyak perlu dibaiki. Cewah!budget macam dah banyak pengalaman. Bla la ko Cik Nabilla. Dulu maen netball pun boleh menangis. Tapi memang patut pun saye menangis sebab budak tu baling bola dekat muke saye bukan dekat tangan. So kene hidung saye. Sakit woi! Naseb baek hidung tak patah. Ape2 pun saye ni tahu bersenam untuk tak nak bagi gemuk je. Kalau sukan2 ni kurang. Tapi takpe semangat perlu ade. Tadi tengok Turkish Grand Prix. Keputusannye Hamilton nombor satu. Makwe die yang Nicole tu pun menang nombor 1 dalam so u tink can dance. Hehe saye pun tak ingat name rancangan tu ape(Ish dah keluar tajuk ni). Haaa sambung yang tadi balik. Nombor 2 Button then nombor 3 Webber. Encik Schumacher dapat nombor 4 je. So tak boleh lah naek podium ye huhu. Okey sekian sudah bye2. Next entri saye nak cerite tentang fesyen pulak ~ hoho

No comments:

ShareThis